Cox Dieben - VDL Nederland

Cox Dieben werkt sinds september 2016 bij VDL Nederland als P&O'er Zuid-Nederland. Ze houdt zich voornamelijk bezig met de ondersteuning van leidinggevenden bij de verschillende VDL-bedrijven. Zo gaat ze het gesprek aan op het gebied van leiderschap, gesprekstechnieken en arbeidsrelaties.
 

 

Wat speelt er op het gebied van P&O?
“Vanuit P&O wordt er op aangestuurd dat leidinggevenden grotendeels zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen medewerkers. Dit past bij de cultuur van VDL Groep: de bedrijven zijn zelfstandig en regelen veel zaken zelf. Met onze nieuwe functierollen en de uitbreiding van het team moet de P&O-afdeling een nog servicegerichtere organisatie worden die ondersteuning biedt aan leidinggevenden. Mijn achtergrond als organisatiepsycholoog in de consultancy sluit hier goed bij aan.”

Wat houden je werkzaamheden precies in?
“Ik heb een adviserende rol met betrekking tot vraagstukken vanuit de bedrijven. Een voorbeeld hiervan is advies op het gebied van gesprekstechnieken. De vraag naar zo’n advies moet vanuit het bedrijf komen omdat ze een bepaald doel voor ogen hebben. Wat voor soort traject we doorlopen hangt af van dit doel. Daar begint het mee: wat is het vraagstuk en wat moeten de leidinggevenden beheren om de situatie te verbeteren? Ook kijk ik naar de doelgroep: is dit het managementteam of zijn dit bijvoorbeeld voormannen? Hier pas ik mijn trainingen op aan. Direct na het doorlopen van het traject vraag ik wat ze ervan vonden en wat ze hebben geleerd. Bewustwording staat aan de basis van een leerproces. Ik merk vaak snel of ze de kern te pakken hebben.”

Heb je een voorbeeld van zo’n training of traject?
“Recent heb ik een trainingstraject van drie maanden doorlopen bij één van de VDL-bedrijven. Het eerste wat ik dan vraag is: waar wil je naar toe en wat voor gedrag verwacht je? We zijn toen aan de slag gegaan met vaardigheidsworkshops, waarbij leidinggevenden onder andere leren en ervaren om collega’s aan te spreken op hun gedrag. Ook heb ik bij een aantal bedrijven training gegeven over het voeren van beoordelingsgesprekken. Hierbij laat ik de leiding ook kijken naar hun eigen invloedscirkel. Wat kunnen zij er zelf aan doen om het gedrag van hun medewerkers te beinvloeden?”

Wat vind je het leukste aan je functie?
"De waardering die je krijgt van collega's en dat ik zie dat de gesprekken effect hebben. Als je achteraf terughoort hoe het gaat, vind ik dat erg leuk. Mensen zien graag dat ze iets goed doen. Het is mooi dat ik daaraan kan bijdragen.”

 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Plaats je CV, of meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.