Jacqueline Schog - VDL HaproJacqueline Schog (48 jaar) is assemblagemedewerker bij VDL Hapro in Kapelle. Een bijzondere plek waar zowel dakkoffers als zonnebanken worden geproduceerd. Ze werkt al meer dan 19 jaar met veel plezier op de afdeling dakkofferassemblage bij VDL Hapro. Ze begon als uitzendkracht en werd daarna aangenomen als vaste kracht. Deze harde werker zit nooit stil en vindt elke dag een feestje. “Ik ga echt met een glimlach naar mijn werk.”

Klik hier om de video te bekijken


Het proces
Het maken van een dakkoffer, het lijkt simpel maar toch komt er een heleboel bij kijken. Jacqueline weet hier alles van. “Als de kunststof bodems en deksels bij ons binnenkomen begint het afbramen van de onderkant. We plaatsen de verstevigingsprofielen en leggen de overige onderdelen erin. Daarna boren we de gaten, bevestigen we de centrale vergrendeling en bramen we het deksel af. Vervolgens monteren we de klapveren en slothaken en stickeren we het deksel. Tot slot is er een eindcontrole en pakken we het product in. In het hoogseizoen werken we met drie tot vier assemblagelijnen. Dit gaat in het laagseizoen weer terug naar één. We maken in de drukste periode wel honderden dakkoffers per dag, gaaf toch?”


Centrale vergrendelingssystemen
Haar favoriete onderdeel? “Mijn favoriete onderdeel is het monteren van het centrale vergrendelingssysteem. Ik ben dan lekker met mijn handen bezig,” zegt ze glimlachend. “Maar eigenlijk vind ik alles leuk, zo lang het maar niet de eindcontrole is. Ik wil graag dingen in elkaar zetten maar het controleren heeft niet mijn voorkeur. Gelukkig houden ze hiermee bij VDL Hapro goed rekening. Iedereen wordt echt ingezet op zijn of haar kwaliteit, zodat we zo snel en zo goed mogelijk kunnen werken.”

Thuis
Jacqueline voelt zich erg thuis tussen de andere medewerkers. “Het is ontzettend gezellig onder elkaar en er is altijd tijd voor een grapje. Maar er moet natuurlijk ook hard gewerkt worden om de aantallen te halen op een dag met de juiste kwaliteit.” Daarnaast heeft ze een bijzondere band met de mensen van de sociale werkplaats. “Deze hardwerkende mensen werken met veel plezier en hebben soms moeite met bepaalde handelingen. Ik spring dan graag even bij om ze te helpen. En als ik dan zie dat het even niet gaat, maak ik even een praatje.”

Zelf op vakantie met een dakkoffer?
Zelf is Jacqueline erg trots op het product dat ze maakt, blijkt wel uit het feit dat ze zelf een mini-dakkoffer in haar auto heeft staan. “Zelf heb ik geen grote dakkoffer, maar met deze mini-versie in de auto, is er toch altijd een dakkoffer bij me.”

Functie
De functie als dakkoffer assemblagemedewerker gaat haar goed af. “Ik help graag iedereen waar nodig, de afwisseling in het werk maakt het leuk en zo kan ik lekker mijn eigen ding doen.” Tijdens de zomerperiode in het hoogseizoen neemt de verkoop van dakkoffers toe. “Er is dan een enorme vraag en gaan we er echt met z’n allen tegenaan.”

Ook enthousiast geworden over de functie assemblagemedewerker?
Solliciteer dan nu: https://www.werkenbijvdl.nl/vacature/2006/assemblagemedewerker

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Plaats je CV, of meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.