VDL-opleidingen

VDL Groep groeit! We zijn altijd op zoek naar goede vakmensen. Soms is de behoefte aan vakmensen groter dan het aanbod. Of bieden de huidige MBO-opleidingen niet de vaardigheden die bij VDL passen. Daarom heeft VDL Groep zelf een aantal praktijkopleidingen samengesteld met onder andere Summa College en Microcentrum: opleidingen voor carosseriebouwer, operator in de kunststoffen en gereedschapmaker. Het zijn leer-werktrajecten waarbij de opleiding speciaal is toegespitst op werkzaamheden bij VDL Groep. 

 

Voor wie is de opleiding? 

De opleiding is voor mensen die een VMBO opleiding hebben afgerond. Daarnaast ben je gemotiveerd en vind je het leuk om nieuwe dingen te leren. 

 

Wat houdt de opleiding in? 

Je werkt vier dagen in de week bij één van de VDL-bedrijven als leerling onder leiding van een vakman (ook wel leermeester genoemd). Een dag per week wordt er theorieles gegeven op school of op het bedrijf. De opleiding wordt door VDL betaald. Na het behalen van het diploma is er de intentie dat leerlingen bij VDL een vaste baan krijgen.

 

Welke VDL-opleidingen zijn er? 

Carrossiebouwer / assemblagemonteur
Tijdens deze 2-jarige BBL-opleiding (niveau 2) word je opgeleid tot leerling assemblagemonteur. Je werkt bijvoorbeeld bij VDL Bus Chassis waar ze chassis maken voor openbaarvervoerbussen of bij VDL Bus Modules  of VDL Bus Valkenswaard waar ze de opbouw maken voor bussen en touringcars. Je leert hoe je onderdelen moet monteren, hoe je gebruik maakt van de juiste materialen en gereedschappen, veiligheid en kwaliteit.
Na het behalen van je examen ontvang je een landelijk erkend diploma Assemblagemonteur. 
 

Aanmelden VDL-opleidingen

Meld je aan voor de VDL-opleidingen via het contactformulier.

 

Wil je meer informatie over deze opleidingen? 

Bel dan met Rob Bloks, coördinator praktijkopleider, mobiel: +31 (0)6 15 62 94 28. 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Plaats je CV, of meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.